Diversiteit & Inclusie zijn de laatste jaren steeds hipper geworden als termen op het werk. Iedereen moet eraan. En terecht, al moet het misschien eens wat meer worden dan alleen een management-term, wat anderzijds ook wel gebeurd. Op mijn werk probeerde ze dat voor de afwisseling door een tentoonstelling te organiseren. Mensen mochten kunstwerken aandragen die ermee te maken hadden met daarbij een toelichting. Ook ik deed er aan mee. Helaas kwam mijn bijdrage door omstandigheden niet op de beoogde plek terecht, maar de tekst wil ik jullie niet onthouden.

1. Wat betekent diversiteit voor jou en wat is de meerwaarde in je werk?
Voor mij is diversiteit iets heel gewoons. Vanaf mijn basisschool weet ik niet anders dan dat mensen divers zijn. Gekleurd, gelovig, doof of met een spraakgebrek. Het maakt me me niet uit. Misschien ook omdat ik zelf ook iets heb. Wat dat betreft is de meerwaarde dat het mij de kans geeft om een baan te krijgen in een maatschappij waarin diversiteit en inclusie minder vanzelfsprekend zijn.

2. Waarom heb je voor dit kunstobject gekozen (wat is het verhaal?)Poster van de film
Omdat het de poster is van een film waar diversiteit een grote rol in speelt. Sowieso is regisseur Spike Lee er een groot voorvechter van: In elk van zijn films zet hij zich er voor in. Al is dit vooral vanuit de afro-Amerikaanse kant. Maar dat maakt in feite niet uit. Hij had zich net zo goed kunnen inzetten voor doven. Al had dat hem mogelijk minder bekendheid gegeven.
Speciaal aan deze film is dat de nadruk eigenlijk helemaal niet zo ligt op zijn voorvechtersrol.. Hier is iedereen gelijk, zelfs de hond met een manke poot. Ook komt zo’n beetje elk type mens er in voor. Specifiek in de ‘fuck you scene’ (zie YouTube) en de eindscène. In beide krijgen ze een rol als onderdeel van de diverse stad die New York is en waarin mensen het met elkaar moeten zien te redden. Zeker in deze film, die zich afspeelt in een stad die zich probeert te herpakken na 9/11 en daardoor nog dichter naar elkaar toegroeit.

3. Wat is de link met het object en Diversiteit & Inclusie?
Dat Diversiteit en Inclusie eigenlijk heel normaal zijn en ook gevonden zouden moeten worden.

4. Wat zou je voor het bedrijf wensen met betrekking tot Diversiteit & Inclusie?
Dat wat ik voor alle (overheids)bedrijven-en organisaties wens: dat we niet kijken naar beperkingen of verschillen, maar wat we kunnen. Gelukkig gebeurd dat ook bij onze organisatie, maar over het algemeen zal het zeker in deze roerige tijden een utopische wens zijn vrees ik.