Vorige week gaf ik mijn uitgebreide mening over De Stripdagen Rijswijk van dit jaar. Daarop reageerde stripmaker des vaderlands Herman Roozen dat niemand het heeft over stoppen. Ik wilde dat graag samen met nog iets als toevoeging plaatsen op dit blog. Vandaag vond ik de woorden om op te schrijven waarom De Stripdagen zouden moeten stoppen:

Leden haken af, sommige leden schijnen te mopperen omdat ze sinds de samenwerking met comic con niet meer welkom zijn met hun eigen spulletjes om te verkopen, grote standhouders haken af (en met Buddy’s verliezen we een grote kraam, al komt dat doordat hij stopt), meerdere standhouders zullen mogelijk na de alsmaar slechtere verhalen wellicht ook niet komen, er is geen programma meer, geen uitzonderlijke tekenaars die je elders niet ziet, de prijzen van het Stripschap worden in het schitterende Forum van Groningen uitgereikt en nu gaat ook de Bulletje en de Bonestaakschaal via het festival in Breda over een maand.

Kortom: Soms kun je beter in schoonheid eindigen. Dat moment van schoonheid lijkt reeds voorbij. Maar laten ze nou niet langer wachten.  Op deze manier wordt het alleen maar slechter. Reik de prijzen uit, sta op beurzen en maak een mooi tijdschrift, dan blijft er nog wat glans over van het stripschap.
En wie weet, over een paar jaar hoe dat zelfde stripschap een glorieuze comeback kan maken. Maar voor nu lijkt het me mooi geweest.